Choď na obsah Choď na menu
 


Škriatok Fíha v Poltári

26. 11. 2014

 

Pozitívne ohlasy po Bazáre s detským oblečením, kde si na svoje prišli najmä mamičky, ktoré si mohli vybrať zo širokej ponuky detského sortimentu  a nakúpiť za symbolické ceny pre svoje ratolesti, sa MO MS v Poltári rozhodol splniť ďalší detský sen.

Sme radi, že sme detičkám mohli ponúknuť projekt, ktorý je v súčasnosti  považovaný za najlepšie predstavenie pre deti.  A tak 11. júla do mesta Poltár zavítal škriatok Fíha, ktorý v knihe býva. Už o 15:30 sa začal napĺňať Kultúrny dom v Poltári džavotom a smiechom tých najmenších, ktorí netrpezlivo očakávali, kedy sa na javisku zjaví Fíha v oslnivom farebnom kostýme s úsmevom na tvári.  Po odznení prvých tónov celý KD stíchol a deti so zatajeným dychom sledovali oponu, za ktorou prvou pesničkou otvoril vystúpenie náš milý a zábavný škriatok. Veľký potlesk rozburácal sálu. No a potom sme sa už celú hodinu učili. Nie, nesedeli sme ako v školských laviciach a nemuseli sme sa obávať zlej známky. Učenie je s Fíhou hrou a so svojimi kamarátmi učí deti spoznávať svet  pomocou pesničiek, tančekov, básničiek a riekaniek. Bolo vidno, že deťúrence jej hity o autách, zúbkoch či žabkách zbožňujú. My sme na oplátku boli šťastní, že sme videli usmievavé a spokojné tváre našich detí.  A po vystúpení si aj samotná Fíha povedala: „Fíha tralala, dobre som sa s vami zahrala.“

MO MS chce aj naďalej rozjasňovať tváre nielen našich najmenších, ale aj tých väčších – starších, ktorí si to tiež zaslúžia. Stretneme sa pri ďalších spoločných projektoch.

S pozdravom MO MS v Poltári

 

Náhľad fotografií zo zložky Fíha Tralala